4 Mart 2016 Cuma

LESOLEIL GÜNEŞ GÖRMEYEN SAÇLAR İÇİN ŞAMPUAN


Bu gün bloğumun konuğu Lesoleil şampuan. Öncelikle bana ürün gönderiminde bulundukları için firmaya teşekkür ederek başlıyorum yazıma. Ürün son derece özenli ve dikkatli paketlenmişti bu da firmanın tüketicilere gösterdiği özeni gösteren bir durum benim için. Son zamanlarda gün boyunca kapalı, havasız kalan saçlar için geliştirilen şampuanlar dikkat çekiyor.

Kapalı bayanlar ya da işi nedeniyle saçlarını boneyle, şapkayla, baretle vb. örtücülerle kapatmak zorunda kalan bayanların yaşadığı saç problemlerini çözmek için bu tip bir adıma ihtiyaç vardı gerçekten. Ben kapalı değilim aynı zamanda da iş ortamımda da saçlarımı kapatacak bir şey kullanmıyorum bu nedenle bu sorunların olabileceği daha önce hiç aklıma gelmemişti. Başörtüsü, bone, şapka, baret kullanımı gibi nedenlerle güneş görmeyen saçlar havasız kalacak ve bu da saç derisinde rutubet ve bakteri oluşumuna neden olup kaşıntıya, kepeğe, saç kırılmasına, saç dökülmesine neden olacak, saçların cansızlaşmasına, zayıflayıp, yıpranmasına yol açacaktır elbette ama insan kendi yaşamayınca pek fark edemiyor sanırım bu sorunların yaşandığını. Ancak bu ürünü elime aldığımda gerçekten çok iyi düşünülmüş bir ürün olduğunu düşündüm.


TerraNova Cosmetics tarafından üretilen Lesoleil Şampuan, Lalout Sa. İsviçre danışmanlığında formüle edilmiş. Firma bu şampuanın güneş görmeyen kapalı saçlara özel olarak formüle edildiğini ve bu konuda uzmanlaştıklarını belirtiyor. 5 bitki ve 5 mineral formülüyle geliştirilen şampuanın 10 etkili bakım sağlayacağı ifade ediliyor. Bu 5 bitki ve 5 mineral ne mi? (şampuan kutusunun üzerinde yazdığı şekliyle aynen yazıyorum.)

*Biberiye: Saç derisini temizler.

                                                                (Fotoğraf alıntıdır.)

*Aloe Vera: Saç köklerini besler.

                                                                (Fotoğraf alıntıdır.)

*Bezelye: Saç tellerini kalınlaştır.


                                                               (Fotoğraf alıntıdır.)

*Isırgan Otu: Yağ dengesini sağlar.

                                                       (Fotoğraf alıntıdır.)

*Çörek Otu: Saç tellerini kuvvetlendirir.

                                                              (Fotoğraf alıntıdır.)

*Çinko: Saçların nem dengesini sağlar.

*Magnezyum: Saç köklerini güçlendirir.

*Bakır: Saç rengindeki bozulmayı engeller.

*Silis: Saç kaybını önlemeye yardımcı olur.

*Demir: Saç derisindeki kansızlığı engeller.

Şampuanın içeriğinde Paraben, Paffin, Sodium Lauril, Sülfat (SLS), Sodium Laureth, Sülfat( SLES) olmadığı yazıyor üzerinde. Bu kimyasalların olmayışı beni çok memnun etti açıkçası çünkü temiz içerikli ürünlere yönelmeye çalışıyoruz olabildiğince. Fakat ne yazık ki temiz içerikli olduğu söylenen ürünler bile incelendiğinde çok ciddi kimyasallar içeriyor. Şimdi de Lesoleil Şampuanın içindekileri inceleyelim biraz.


-Ammonium Laureth Sulfate: (ALES) Diğer kimyasallarla birlikte bulunduğu zaman kuvvetli kansorejen bir grup olan nitrosaminleri meydana getirmektedir. Formülasyona bağlı olarak göz ve cilt tahrişlerine neden olduğu bilinmektedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.) Bu madde, Avrupa Birliği Kozmetik Direktifi genel hükümlere göre Avrupa'da pazarlanan kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilmektedir.

-Disodium Laureth Sulfosuccinate: Temizlik ve vücut bakım ürünlerinin %90’ında köpürmeyi sağlayıcı madde olarak kullanılır. Bu madde kanserojen olan nitrosanimlerle karışabilir ve ciddi hastalık tehditleri oluşturabilir. Formülasyona bağlı olarak cilt ve göz tahriş edici olabilmektedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.)

-Cocamidopropyl Betaine: Göz ve deri tahrişine sebep olabilir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.)

-PEG-4 Rapeseedamide: Sıvı ve katı yağları çözmek için kullanılan bir petrol ürünüdür.

-PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate: Birbiriyle karışmayan sıvıların homojen karışmasını sağlayan temizleyici bir maddedir.

-Dimethicone, Amodimethicone: Saça nemi hapsetmek, parlak göstermek, yumuşatmak, elastikiyet kazandırmak için kullanılan silikondur ancak cildi kaplayarak ve cildin soluk alış verişini engelleyebilmektedir ve cilt tahriş edici, duyarlılık arttırıcı etkilerinin olduğu bilinmektedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.) Bu maddeler, Avrupa Birliği Kozmetik Direktifi genel hükümlere göre Avrupa'da pazarlanan kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilmektedir.

-PEG-7 Glyceril Cocoate: Birbiriyle karışmayan sıvıların homojen karışmasını sağlayan bir maddedir.

-Carbomer: Solunması halinde zehirli bir maddedir ve temas durumunda sabunla yıkanmalıdır. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.) Bu madde, Avrupa Birliği Kozmetik Direktifi genel hükümlere göre Avrupa'da pazarlanan kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilmektedir.

-Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride: Saçın taraktan kolay ayrılmasını, elastikiyet, yumuşaklık ve parlaklık sağlayan, hacim, ışıltı, parlaklık kazandıran, elektriklenmeyi azaltan bir maddedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.)

-PEG-90M: Kozmetiklerde birleşmeyi sağlayan, raf ömrünü uzatan bir maddedir.

-Tetrasodium EDTA: İnsan sağlığına zararlı olan ağır metalleri çözen bir maddedir. Gözde ve deride tahrişe sebep olur. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu ve kanserojen olmadığı sonucuna varılmıştır.)

-C11-15 Pareth-7: Birbiriyle karışmayan sıvıların homojen karışmasını sağlayan bir maddedir.

-Laureth-9: Temizleyici, köpürmeyi sağlayıcı bir maddedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.)

-Methylchlorothizolinone, Methylisothiazolinone: Kozmetiklerdeki mikroorganizmaların gelişimini engeleyen cilt ile teması sakıncalı olan,  yanıklara sebep olabilecek maddelerdir. Her ikisi de kozmetik alerjiye neden olabilecek ve muhtelif tehlikeli sinir sistemini tahrip etkisine sahip maddelerdir.

-TEA-Dodecylbenzenesulfonate: Temizleyici, köpürtücü özellikteki göz ve cildi tahriş edebilen bir maddedir. Kansorejen bir gurup olan nitrosaminleri meydana getirebilmektedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.)

Glyceryl Stearate: Cildi iyi koşullarda muhafaza eden bir maddedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu ve kanserojen olmadığı sonucuna varılmıştır.)

Glyceryl Oleate: Cildi yumuşatan, pürüssüzleştiren bir maddedir. (CIR- Kozmetik İncelemeleri Paneli bilimsel verileri incelendiğinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde uygun konsantrasyonlar ve formülasyon sağlandığında kullanımının güvenli olduğu sonucuna varılmıştır ve az tahrişe neden olabileceği belirtilmiştir.)

-Trideceth-12: Temizleyici, köpük oluşturucu bir maddedir. Kozmetiklerde kullanılmadan saflaştırılması halinde kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılmasının sakıncalı olmadığı belirtilmiştir.

-Sodium Hydroxide: Aşındırıcı! Cilt ile teması halinde kaşıntılara, şiddetli yanmalara ve yaralara neden olabilir. Kozmetiklerin tatsız olmasını sağlayan, pH değerini sabitleyen bir maddedir.

-Saccharomyces/ Zinc Ferment: Cildi iyi koşullarda muhafaza eder.

-Saccharomyces/ Copper Ferment: Cildi iyi koşullarda muhafaza eder.

-Saccharomyces/ Silicon Ferment: Cildi iyi koşullarda muhafaza eder.

-Leuconostoc/ Radish Root Ferment Fitrate: Köpük oluşturan bir maddedir.

-Benzyl Salicylate: Bağışıklık ve endokrin sistemine zarar verebilen bir çeşit parfüm maddesidir.(1)

-Citronellol: Alerji riski içeren zararlı bir maddedir.(2)

-Geraniol: Alerjen bir içeriktir.(3)

-Hexyl Cinnamal: Alerjen bir parfüm maddesidir.(4)

-Hydroxycitronellal: Alerjiye yol açan bir parfüm maddesidir.(5)

-Limonene Linalool: Alerjen bir parfüm maddesidir. (6)

1, 2, 3, 4, 5, 6 ile numaralandırılmış parfüm maddeleri Avrupa Birliği tarafından sakıncalı bulunan 26 alerjen madde içerisinde yer almaktadır.


Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi doğal ve temiz içerikler artık son derece önemli bilinçli tüketiciler açısından. Her evde kanser ve benzeri rahatsızlıkların ortaya çıktığı gerçeğinden yola çıkarak firmaların insan odaklı ürünler üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Parasal çıkarların önünde olması gereken bir sağlık konusu var çünkü ortada. Lesoleil markasına gelirsek firmanın ürün içeriklerini temizleştirme çabaları görmezden gelinemez bu nedenle firmayı kutluyorum ve içeriği daha da sedeleştirme yönünde çalışmalar yürüttüklerini düşünüyorum. Kullanılan bileşenler Sağlık Bakanlığı onayından geçiyor ve kanserojen maddelerin de kullanılmasının vücuda zarar vermeyecek oranlarda olduğu ifade ediliyor firmalar tarafından genelde ama keşke kanserojen özellikte hiçbir madde evlerimize girmese. Daha doğal ürünlerin olduğu bir kozmetik sektörü diliyorum.

Şimdi de Lesoleil Şampuanla ilgili deneyimlerimden bahsedeyim biraz. Benim kullandığım kuru ve boyalı saçlar için olan çeşidiydi. Şampuan benim saçlarımda çok etkili olmadı. Güneş görmeyen, havasız, kapalı kalan saçlarda etkili olduğu için olabilir bu durum tabiki. Ben yorum yapmadan önce ürünü kullanıp bitirmeyi tercih ettim etkisini görebilmek için. Benim saçlarımda özel bir uzatma etkisi olmadı ya da saçlarımı dökmedi. Saçlarıma herhangi bir canlılıkta verdiğini söyleyemeyeceğim. Fakat sanki saçlarım daha çabuk yağlandı gibi hissettim bu da şampuanın kuru saçlılar için üretilmesinden kaynaklanıyor muhtemelen.


Ürünü bazı marketlerde ve kozmetik marketlerde bulabilirsiniz. Dilerseniz çeşitli internet sitelerinde de satılıyor. Ürünün 650 gr olanı 8,5 TL civarında bir fiyatla satılıyor.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, tekrar görüşmek üzere…

2 yorum:

  1. Saçlarımı aşırı yağlandırdı ama yengem çok memnun kaldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herkeste etkisi farklı dediğin gibi. Benim saçlarımi da kuru ve boyalı olan yaglandirdi gibi hissettim. Belki sacimizin kapalı kalmıyor oluşu da etkilidir durumda ama ben çok etkisini görmedim ne yazık ki. Belki boyalı saçlar için yeni bir tane formüle edilebilir çünkü benim saçlarım kuru değil :-)

      Sil